Biblioteket lægger for 2. gang hus til den inspirerende Tekstil Bog og Blogdag
I vores store flotte sal finder du mange stande med bøger og tekstile materialer. Guf for enhver der ikke kan få nok kreativ inspiration.
Vi har allerede tilsagn fra bl.a. Brodøsens værksted, Andersen og Lepri, Tex-antik, Fox og Jane, Der Var Engang, Gavstrik, Hovedstadens Husflid, Kratte.dk, Make or Made, Signest Strikdesign, Sys Fredens, The Needle Has A Point, Vingefang.
I foyeren har vi igen i år superspændende oplæg fra de ultimative tekstilnørder. Find dem i Speaker’s Corner. Kom og hør hvad der driver PopopMuseum, noget om Håndværk og Design - folkeskolens ny kreative profil og mød Kirsten Lundberg, Spektrum blandt andre.
I år udvider vi antallet af temaworkshops. Mange af dem er ved at være på plads. Der er planer om strik, knipling, pels ,hækling , broderi og hakning.

1. september 2015

Tekstil Bog- og Blogdag er også strik, og har du et spændende initiativ til gavn og glæde for strikningen så kig med her:

Foreningen Gavstrik har en lille initiativpulje som medlemmerne kan søge midler fra til nyeinitiativer til gavn og glæde for strikningen og foreningens medlemmer.
I foråret 2015 viste Giveegnens museer en lille spændende udstilling, "Fra Nødvendighed til Overflod" hvor 5 strikkere lavede moderne fortolkninger af gammelt strik fra museets samlinger.
Her kan I se et par billeder af hvad der kom ud af projektet.

Fra Nødvendighed til Overflod er en fortælling om håndarbejdet gennem tiden som også er en tråd  - om man så må sige – på Tekstil Bog- og Blogdag.
Thyra om 85 år med håndarbejde, Thit og Nanna om glæden ved vintage, Make or Made som genfortolker knipling, Løbbinding – næsten det ældste vi kan finde på ud over Pels og læder og vores ønske om en snak om hvor de kreative fag er på vej hen i bl.al folkeskolen.

Her følger et par billeder af Hanne, Solveig, Bente, Else og Emmely oplæg og fortolkninger af det gamle strik fra Giveegnen.
Ingen kommentarer:

Send en kommentar