Biblioteket lægger for 2. gang hus til den inspirerende Tekstil Bog og Blogdag
I vores store flotte sal finder du mange stande med bøger og tekstile materialer. Guf for enhver der ikke kan få nok kreativ inspiration.
Vi har allerede tilsagn fra bl.a. Brodøsens værksted, Andersen og Lepri, Tex-antik, Fox og Jane, Der Var Engang, Gavstrik, Hovedstadens Husflid, Kratte.dk, Make or Made, Signest Strikdesign, Sys Fredens, The Needle Has A Point, Vingefang.
I foyeren har vi igen i år superspændende oplæg fra de ultimative tekstilnørder. Find dem i Speaker’s Corner. Kom og hør hvad der driver PopopMuseum, noget om Håndværk og Design - folkeskolens ny kreative profil og mød Kirsten Lundberg, Spektrum blandt andre.
I år udvider vi antallet af temaworkshops. Mange af dem er ved at være på plads. Der er planer om strik, knipling, pels ,hækling , broderi og hakning.

21. august 2013

Workshops med forhåndstilmelding og betaling


A. Mega Tylsbroderi - Tine Wessel 10:30-12:30
På denne workshop afprøver vi de gamle tylsbroderi-teknikker i mega format.
Vi starter med en lille intro til tylsbroderiet - dets teknikker og en præsentation af de materialer tylsbroderi normalt sys i. På kyllingenet syr vi blomstermotiver i stort format.
Vi syr forskellige tylsgrunde i stoppesting, kastesting, bagsting og vævesting. Det er alle teknikker der hurtigt kan læres, hvis du ikke kender stingene i forvejen. Påregn materialeudgifter.
Køb billet her

B. Monsterhækling - Maja Hansen 10:30-12:30
Lær at hækle søde og skræmmende monstre i denne workshop. Monstrene er lette at hækle og egner sig særligt til nybegyndere, men øvede er også velkomne.
Kort introduktion til hækleteknikker, samt tips og tricks til at opbygge sine figurer og finde på hækleopskrifter. De mindste monstre tager 1-2 timer at hækle. Der vil blive omdelt opskrifter, så man kan hækle færdigt derhjemme.
Materialer: Der kan købes garnrester og lånes hæklenåle, men du er også velkommen til selv at tage materialer med. Desuden har Maja nogle af sine bøger med, der vil kunne købes.
Køb billet her

C. Strukturer i strik - Katrine Wohllebe 13:00-15:00
Nemme men spændende strukturer. Her skal vi arbejde med to varianter af plissèstrik, to varianter af vendbare snoninger og to varianter af vævestrik. Der kræves et vist kendskab til strik.
Der udleveres et kompendium (30,- kr.), så man kan arbejde videre på egen hånd.
Materialer: Medbring gerne egne garner og strikkepinde.
Køb billet her

D. Skulpturelle smykker - Erikka Bahnsen 13:00-15:00
Lær at se mulighederne i et hvilket som helst materiale. Med materialet som udgangspunkt skaber vi originale, finurlige skulpturelle smykkeobjekter. Vi skal lege med form og tekstur og se muligheder i materialerne på en ny måde.
Se eksempler på tekstil blandform. Få fingrene i materialerne og skab et skulpturelt smykke ud fra diverse genbrugsmaterialer. Der er et godt udvalg af materialer, fx tekstil, træ, plexiglas og metal, som kan købes, men tag gerne egne materialer med. Det kræver ingen særlige forudsætninger at deltage i workshoppen.
Køb billet her

A. Mega Tylsbroderi - Tine Wessel er en af kvinderne der står bag broderi eventen på Verdens Broderidagen. Hun er uddannet fra Håndarbejdets Fremme i december 2011 og har specialiseret sig i broderi og har blandt andet broderet på forsiden af modemagasinet ELLE og for kunstneren Cathrine Raben Davidsen. Broderiteknikkerne er gamle, men måden at sy dem på er ny, og giver broderiet et nutidigt udtryk. Det er et bevidst valg Tine Wessel har gjort – for at ”støve” broderiet lidt af.
Broderi forbindes ofte med bedstemødre, dækkeservietter og blomstermotiver. Men for Tine Wessel er det gamle kunsthåndværk meget mere end nål, tråd og korsting.B. Monsterhækling - Maja Hansen er 31 år og bor i Valby med sin kæreste og deres 2-årige søn. Hun er redaktør på forlaget Clio Online som udvikler digitale lærermidler, men har tidligere undervist i billedkunst og håndarbejde. For et par år siden faldt hun over en hæklebog, som inspirerede til at lære at hækle. Hun har siden udgivet 4 bøger med hæklede figurer. Til jul udkommer bogen Hæklet Julepynt. Søde, sjove og skæve figurer er det hun bedst kan lide at arbejde med, hvad enten materialet er garn, filt, voks, ler eller trylledej.
C. Strukturer i strik - Katrine Wohllebe
Katrine Wohllebe har en baggrund inden for sprog og undervisning, men har i de seneste 10 år arbejdet for garnbranchen. Hun har oprettet firmaet Goodlifeknitting, hvor hun oversætter og redigerer opskrifter, designer modeller og holder kurser i forskellige strikketeknikker. Katrine har desuden i mange år været aktiv i foreningen Gavstrik, ligesom hun har været med til at starte strikkeklubber op rundt omkring.D. Skulpturelle smykker - Erikka Bahnsen
Erikka Bahnsen arbejder skulpturelt med beklædning og accessories. 
Hun jonglerer med materialer og grænser.
Kom med ind i hendes fabulerende univers på Tekstil bog- og blogdag.
 
 

4 kommentarer:

 1. Hvad koster de forskellige workshops?

  SvarSlet
  Svar
  1. Er ved at bygge bloggen op, der kommer priser (link til betaling) idag ;-)

   Der kommer mange flere oplysninger løbende

   Slet
 2. Der står man skal have vist kendskab til strik for at deltage i struktur strik, hvad indebære et vist kendskab? Ved du det?

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror bare det betyder at man skal kunne strikke i forvejen. Det vil sige slå op, og strikke ret og vrang ;-)

   Slet